Top

Om even je gedachten te verzetten...

Ondernemende vriendinnen!

Ongelooflijk hoe ondernemend de jonge vrouwen in mijn vriendenkring zijn! Zelfs in drukke levens vol gezinnen, veeleisende jobs en hobby’s kruipt het bloed waar het niet gaan kan.

Al die heerlijke creativiteit uit zich in tijdelijke projecten (“Waarom zouden we eens geen musical schrijven?”), en mondt soms ook uit in meer permanente bijberoepen en webwinkels.

Bij deze dan ook een overzichtje van de meest opvallende initiatieven in mijn naaste omgeving van muziek over eten tot kledij. (Bij sommige webshops is het nog solden, dus zeker de moeite om eens te checken ;-))

Ben ik nog iemand vergeten? Vul dan gerust aan!

- Melissa richtte Mutselicious (www.mutselicious.be) op, voor kleurrijke, handgemaakte accessoires voor klein en groot.
- Nele ging aan de slag met KaNeel (www.kaneelkinderkleding.be): unieke, handgemaakte baby- en peuterkledij.
- Mieke raakte verknocht aan haken en startte KreaM (www.kream.be) op, met gehaakte knuffels, accessoires, decoratie en sinds kort ook workshops.
- Lenke zag het verder van huis en verhuisde naar Oeganda, waar ze Plot 99 runt (lekker eten en koffiedrinken als je eens in Masaka bent ;)) en vooral de UGoGreen Organisation (www.ugogreen.eu) oprichtte, om op een duurzame manier het leven van de buurtbewoners te verbeteren. (De Kerstactie loopt nog! Met 10 euro help je een gezin. Lenke werkt heel transparant, dus dit is een organisatie die je kan vertrouwen )
- Katrien is een begeesterende duizendpoot die haar passies verenigde in Zienderogen (www.facebook.com/zienderogen.be): klankgeoriënteerde zang- en stemtraining , stadsgids en wandelcoach. Allemaal aanraders!
- Heidi timmert aan de weg als bioboer (www.bioboer.net) in Lier (met onder meer het beste appelsap van de wereld! Ga dat proeven!).
- Leen geeft bij Nuances (www.nuancesimagoadvies.be) imagoadvies aan professionals.
- Lissa bezorgt je met Ode an die Freunde (www.odeandiefreunde.be) een avond met heerlijke gezangen van Liszt tot de Comedian Harmonists.

- En zelf heb ik met Alles over het misboekje (www.facebook.com/misboekje) een e-boek op de markt gebracht over het maken van een misboekje voor een persoonlijke huwelijksviering (www.misboekjemaken.be), en schrijf ik ook graag mee aan uitnodigingen, persoonlijke teksten en misboekjes! Ken je een koppel dat gaat trouwen? Geef eens een origineel pre-huwelijkscadeau en bespaar hen met mijn boekje veel zoekwerk en tijd

Veel plezier met de ontdekkingstocht doorheen al deze leuke sites.

En dan wil ik graag iets van jullie horen! Wie is er nog met iets bezig? Welke initiatieven kunnen jullie nog aanbevelen?

Laat van je horen via deze post op www.facebook.com/misboekje! (post van 10 januari 2015)

Bezige groetjes,
Vicky