Top

Alles... en nog meer over het misboekje!

Ook al ben ik ondertussen getrouwd, ik blijf mijn ogen openhouden voor toffe tips en ideetjes.

Je kan op de hoogte blijven van de laatste tips en nieuwtjes door www.facebook.com/misboekje te liken. Er verschijnen ook regelmatig tekstjes die je kan gebruiken.


Ik heb al 62 bladzijden met nuttige tips en teksten verzameld (check mijn boek "Alles over het misboekje"!), maar hieronder en in de links hiernaast vind je nog meer manieren om je viering te personaliseren.

Zelf nog leuke tips? Mail ze door naar misboekje@gmail.com!


Vingerafdrukken in je misboekje?

Een leuke manier om je misboekje te personaliseren, is het dankwoordje op de laatste bladzijde persoonlijk te ondertekenen. Een beetje arbeidsintensief, maar een mooi gebaar voor alle aanwezigen.
Als je niet graag veel schrijft, of nog wat kleur wil toevoegen, kan dit een tof alternatief zijn: zet samen jullie vingerafdrukken in het boekje. Als je wil, kan je ze samen een hartje laten vormen :-)


Een persoonlijke touch in de viering?

Er zijn vele manieren om de huwelijksceremonie naar je hand te zetten (zie ook mijn boek "Alles over het misboekje").

Hieronder vind je nog een paar leuke opties:

- Muziek:

heb je familie of vrienden die een nummer kunnen spelen of zingen? Of doe eens wild en zing zelf een nummer! Of laat alle aanwezigen meezingen (bv. "Ik hou van u" van Noordkaap, of een ander gekend liedje.)

- Huwelijkskaars:

hierin kan je veel symboliek kwijt. In mijn boek lees je hoe mijn moeder ons verrast heeft tijdens onze huwelijksviering.
Een ander mooi verhaal dat ik onlangs las: de vader van de bruid had de huwelijkskaars zelf gemaakt, met hout uit de streek van zijn schoonzoon. Daar kan de pastoor echt een heel persoonlijk moment van maken.

- Erehaag:

ben je lid van een vereniging? Vraag hen om een erehaag te vormen als je buitengaat. (denk bv. aan mooie uniformen of kostuums, of vendeliers of muzikanten,...)

- Niet zo heel traditioneel:

vraag aan de pastoor of je met je gezicht naar het publiek mag zitten in plaats van naar het altaar. (Overleg met de pastoor of dat mag!)

- Geloften:

voeg persoonlijke geloften toe. Hou daarbij wel rekening met de drie verplichte geloften voor de kerk! (Lees daarover uitgebreid in mijn boek "Alles over het misboekje")Huwelijksfotografie: een vak apart

Hier vind je een interessante kijk op hoe de huwelijksfotograaf je ceremonie voorbereidt en beleeft.