Top

Gratis inhoudstafel "Alles over het misboekje"


Ben je nieuwsgierig? Wil je weten wat je van dit boek kan verwachten?Geef hiernaast je e-mailadres in en ontvang gratis de uitgebreide inhoudstafel van "Alles over het misboekje"!


 

Alles over het misboekje
 

misboekje cover                Mijn e-boek richt zich in de eerste plaats op een rooms-katholieke huwelijksviering in Vlaanderen. Maar dit boek kan wellicht ook inspiratie bieden voor andere ceremonieën. De diepere betekenis van vele teksten is universeel. Enkele wijzigingen kunnen misschien volstaan om een tekst naar je eigen hand te zetten. Toch kan je best steeds informeren welke onderdelen verplicht zijn voor bv. een protestantse, vrijzinnige of andere viering.
Hieronder vind je al een tipje van de (huwelijks)sluier opgelicht.

 
  • Omdat de kerkelijke wereld ons meestal niet meer zo vertrouwd is, schets ik eerst het ruimer kader: welke procedure gaat er vooraf aan een rooms-katholiek kerkelijk huwelijk? Hoe streng is de huwelijksvoorbereiding en welk papierwerk mag je verwachten? Er doen wilde verhalen de ronde, maar wat is ervan waar?
  • Daarna komt het misboekje zelf aan de beurt: hoe begin je eraan, waar vind je teksten en wat moet erin staan? Hoe betrek je je partner bij het schrijven van het boekje?
  • Vervolgens ga ik dieper in op de structuur van een huwelijksviering en op de inhoud van de verschillende onderdelen ervan.
  • Ook krijg je tips om teksten te 'pimpen', te personaliseren en aan te passen aan je eigen smaak. Met enkele eenvoudige ingrepen kan je zware, religieuze of moeilijke teksten vaak wel bruikbaar maken voor een modern misboekje of zelfs voor een niet-religieuze viering!
  • Geen viering zonder muziek. Je leest dan ook alles over de mogelijke muziekkeuze.
  • Als kers op de taart krijg je een hoop praktische tips, van het drukken van het misboekje tot trucjes om je geloften niet te vergeten in de kerk.

 

Met al die informatie kan je meteen aan de slag. Maar er is nog meer!

 

  • Zo heb ik extra links en informatie opgelijst voor wie (nog) meer wil. Je vindt ook links naar voorbeelden en teksten. Met de tips uit mijn e-boek in je achterhoofd zal je in die informatie bovendien sneller je weg vinden. Zo bespaar je kostbare tijd, die je kan besteden aan de verdere organisatie van je huwelijksdag!
  • De tweede bijlage bevat een overzicht van liedjes die vaak gekozen worden voor huwelijksvieringen.
  • En tot slot vind je mijn eigen misboekje als voorbeeld, dat het beginpunt vormde van dit e-boek en me nog steeds blij maakt.

 

Veel succes met het samenstellen van je eigen boekje, en ik wens je een fantastische dag toe!